Ashleigh Barty behaalt eerste grandslamtitel op Roland Garros

Barty was in een eenzijdige finale duidelijk te sterk voor Marketa Vondrousova uit Tsjechië. Ze won met 6-1 6-3.

Barty na haar overwinning.
Barty na haar overwinning. Foto Christophe Ena/AP

De Australische tennisster Ashleigh Barty heeft op Roland Garros haar eerste grandslamtitel veroverd. De nummer 8 van de wereld was in een eenzijdige finale duidelijk te sterk voor Marketa Vondrousova uit Tsjechië: 6-1 6-3. De 23-jarige Barty was op een grand slam nog nooit voorbij de kwartfinales gekomen.

Vondrousova was in Parijs nog zonder setverlies, maar ze haalde in de finale geen moment haar niveau van de afgelopen twee weken. De 19-jarige nummer 38 van de wereld oogde timide in haar eerste wedstrijd op het Court Philippe Chatrier. Na een uur en tien minuten verzilverde Barty haar eerste wedstrijdpunt.

De finale begon later dan gepland omdat Dominic Thiem en Novak Djokovic nog het restant moesten afwerken van hun duel in de halve finales van het mannentoernooi.

Thiem in finale tegen Nadal

Dominic Thiem heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Oostenrijker, de nummer 4 van de wereldranglijst, versloeg Djokovic tussen de buien in vijf sets: 6-2 3-6 7-5 5-7 7-5. Djokovic voert de wereldranglijst momenteel aan.

In de finale neemt Thiem het zondag net als in 2018 op tegen Rafael Nadal, die zich vrijdag al ten koste van Roger Federer verzekerde van een plek in de eindstrijd. Het duel tussen Thiem en Djokovic werd vrijdagavond onderbroken wegens noodweer in Parijs. De partij werd zaterdag rond het middaguur hervat.

Bij een 4-1-voorsprong in de vijfde set voor Thiem moesten de spelers de baan opnieuw verlaten vanwege de regen. In het restant benutte Thiem, op de service van Djokovic, zijn derde wedstrijdpunt. (ANP)

Twitter avatar TennisTV Tennis TV Dominic Thiem brings Djokovic’s run of 26 consecutive Grand Slam wins to an end at #RG19 And here’s how he did it… https://t.co/P5uUsVUJtS