In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Werknemers uit de Venezolaanse oliebranche zijn sinds 30 mei in hongerstaking nabij het presidentieel paleis van Nicolas Maduro. Zo'n 8.500 voormalige werknemers van Exxon Mobil eisen ontslagvergoedingen voor het verliezen van hun baan in 2007, toen oud-president Hugo Chavez de grootste olievelden ter wereld nationaliseerde. Chavez beloofde de werknemers financiële compensatie, waar ze nog steeds op wachten.
Foto Marvin Recinos/AFP
In zee bij Cancún stikt het van het zeewier Sargassum. Het wier is in principe niet giftig of schadelijk, maar lokale autoriteiten voorspellen dat er deze maand meer dan 1.600 kubieke meter wier aanspoelt bij de Mexicaanse kust, wat de stranden en zee moeilijk begaanbaar maakt. Gevreesd wordt dat lokale horeca en hotels hierdoor inkomsten zullen mislopen.
Foto Alonso Cupul/EPA
Een huis in de Gelderlandse gemeente Rheden liep dinsdag grote schade op door een tornado.
Foto Roland Heitink/EPA
Een kind speelt met een pop in de gang van een katholieke opvang voor asielzoekers uit Centraal-Amerika in Texas.
Foto Carlos Jasso/Reuters
De Britse premier Theresa May gaf een speech tijdens de herdenking van D-Day, de invasie van Normandië door de geallieerden 75 jaar geleden.
Foto Toby Melvillle/Reuters
Mannen in Amerikaanse soldatenuniformen kijken toe hoe meer dan tweehonderd Britse en Franse parachutisten de landing bij de Franse plaats Sannerville maken, ter nagedachtenis van de D-Day invasie. Twee Britse veteranen die er destijds bij waren, waagden de sprong woensdag ook opnieuw.
Foto Fred Tanneau/AFP
Tienduizenden studenten en scholieren traden op tijdens de eerste Mass Games van het jaar in het Meidagstadion in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Mass Games zijn een grootschalig, synchroon gymnastiek- en acrobatiekoptreden.
Foto Kim Won Jin/AFP
Het is deze week één jaar geleden dat een uitbarsting van de Guatemalteekse vulkaan Fuego het dorp San Miguel Los Lotes bedolf onder het as en gloeiende keien. Het dorp ligt zo'n 35 kilometer ten zuidwesten van Guatemala-Stad.
Foto Johan Ordonez/AFP
Een omgebracht varken wordt in een quarantaineput gestort in Hanoi. In een poging de Afrikaanse varkenspest het hoofd te bieden zijn sinds februari al miljoenen varkens geslacht in China en omstreken. Vietnam ruimde naar schatting twee miljoen varkens, dat is zo'n zes procent van alle varkens in Vietnam.
Foto Manan Vatsyayana/AFP
Speelgoed op de grond voor een rij politieagenten in Kiev. In de Oekraïense hoofdstad ontstonden protesten na een incident waarbij een vijfjarig jongetje zou zijn doodgeschoten door een dronken politieagent.
Foto Gleb Garanich/Reuters
De Amerikaanse president Trump tijdens zijn bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.
Foto EPA
Studenten maken de "Zuil van de Schaamte" schoon. Het beeldhouwwerk van Jens Galschot staat voor de bloedige repressie van de Chinese studentenprotesten in Beijing, dit jaar precies dertig jaar geleden.
Foto Kin Cheung/AP
Een indrukwekkende foto van een bliksemschits boven de Steenwijker toren.
Foto Martijn Bijzitter/Hollandse Hoogte
Een Indiase nomade knielt bij een dood schaap nabij het dorpje Ranagadh. De afgelopen tijd zijn zeker zestig schapen doodgegaan door zeer hoge temperaturen in India.
Foto Sam Panthaky/AFP
Indiase moslims vieren het einde van de ramadan.
Foto Rupak De Chowdhuri/Reuters
Een ondergelopen straat in de Paraguayaanse stad Alberdi. 70.000 families moesten hun huis verlaten vanwege hevige regenbuien.
Foto Norberto Duarte/AFP