Roland Garros

Titelverdedigster Halep uitgeschakeld in Parijs

Titelverdedigster Simona Halep is in de kwartfinales van Roland Garros gestrand tegen Amanda Anisimova. De 17-jarige Amerikaanse won met 6-2, 6-4 van de Roemeense nummer drie van de wereld. Beide speelsters hadden eerder nog geen set verloren. In de halve finale treft Anisimova de Australische Ashleigh Barty, die met 6-3, 7-5 won van de Amerikaanse Madison Keys.

Novak Djokovic plaatste zich bij het mannenenkelspel voor de halve finales door in drie sets te winnen van Alexander Zverev. De Servische nummer één van de wereld had het in de eerste set lange tijd lastig met de Duitser, maar sloeg daarna hard toe: 7-5, 6-2, 6-2. Djokovic, die in de race blijft voor zijn vierde eindzege op rij bij een grandslamtoernooi, speelt in de halve finale tegen de Oostenrijker Dominic Thiem, die de Rus Karen Chatsjanov versloeg in drie sets: 6-2, 6-4, 6-2. (ANP)