Titelverdedigster Halep verrassend onderuit in kwartfinale Roland Garros

De Roemeense kampioen legde het in twee sets af tegen de 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova, die momenteel 51ste staat op de wereldranglijst.

Simona Halep serveert tegen Amanda Anisimova in de kwartfinale van Roland Garros.
Simona Halep serveert tegen Amanda Anisimova in de kwartfinale van Roland Garros. Foto Julien de Rosa/EPA

Titelverdedigster Simona Halep is zeer verrassend gestrand in de kwartfinales van Roland Garros. Op het gravel in Parijs stuntte de pas 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova door te winnen van de Roemeense nummer drie van de wereld, 6-2, 6-4.

Halep had nog geen set verloren en was in de vorige ronde nog in 45 minuten klaar met de 18-jarige Poolse Iga Swiatek (6-1, 6-0).
De Amerikaanse tiener had slechts 28 minuten nodig om de eerste set met duidelijke cijfers te winnen. De nummer 51 van de mondiale ranglijst speelde onbevangen en liet met enkele fraaie passeerslagen zien dat er rekening met haar moet worden gehouden.

In de tweede set nam ze zelfs een 3-0-voorsprong, maar de tien jaar oudere Halep kwam terug tot 4-4. Anisimova wist tot haar eigen verbazing de wedstrijd alsnog te winnen, ook door slordig spel van Halep.

Debuut

„Fantastisch dat ik hier bij mijn debuut in dit stadion kan winnen”, zei Anisimova na afloop. Op de Australian Open bereikte ze al verrassend de vierde ronde en ook Kiki Bertens maakte al kennis met het grote talent. In de tweede ronde in Rome had de Nederlandse ruim twee uur nodig om Anisimova te verslaan.

In Parijs kan tot nu toe niemand de Amerikaanse stoppen. Ze verloor nog geen set op weg naar de halve finale. Daarin treft ze de Australische Ashleigh Barty, de nummer 8 van de wereld, die haar kwartfinale met won 6-3 en 7-5 van de Amerikaanse Madison Keys. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Britse Johanna Konta en de 19-jarige Tsjechische Marketa Vondrousova.

Later op de dag plaatste Novak Djokovic zich als vierde voor de halve finales. Hij won met 7-5 6-2 6-2 van de Duitse Alexander Zverev.(ANP)