NPO

Coalitie wil tot 20.00 uur geen reclame meer op publieke omroep

De coalitie wil dat er geen reclame meer komt op de zenders van de publieke omroep tot 20.00 uur. Dat melden verschillende media woensdag. Een woordvoerder van minister Arie Slob (Media, CU) bevestigt dat er een „politieke overeenkomst” is maar wil niet ingaan op details. Minister Slob komt „in de loop van de maand” met een brief. Volgens RTL Nieuws worden de websites van de NPO helemaal reclamevrij. Ook zou besloten zijn dat jongerenzender NPO 3 op termijn grotendeels gevuld moet worden met programma’s van regionale zenders. Met deze koerswijziging lijkt er een einde te komen aan de positie van de NPO 3 als jongerenzender. Aspirant-omroepen hoeven verder nog maar 50.000 leden te werven om aanspraak te maken op zendtijd, eerder was dat 150.000. (NRC)