NRC wint twee podcastprijzen

Dutch Podcast Awards Lamyae Aharouay (NRC Haagse Zaken) was de beste host. Onbehaarde Apen, van de wetenschapsredactie van NRC, won in zijn categorie. Beste podcast van Nederland was De brand in het landhuis (NPO/NTR).

NRC heeft donderdag twee prijzen gewonnen tijdens de Dutch Podcast Awards. Redacteur Lamyae Aharouay won de award voor beste host. Zij presenteert de wekelijkse politieke podcast Haagse Zaken. Onbehaarde Apen, de wekelijkse podcast van NRC over wetenschap, won in de categorie Wetenschap.

De Dutch Podcast Awards zijn een initiatief van BNR Nieuwsradio. Vorig jaar werden ze voor het eerst uitgereikt. Het is een combinatie van een publieksprijs (punten tellen mee voor 70 procent) en een vakprijs (30 procent).

De belangrijkste prijs, de Beste Podcast van Nederland, ging naar Simon Heijmans voor De Brand in het Landhuis (NPO/NTR). Heijmans reconstrueert in deze podcast het verhaal van het leven en de dood van de excentrieke miljonair en kunstverzamelaar Ewald Marggraff uit Vught. Heijmans won ook in de categorie Verhalende podcast.

Lees ook: Spotify of Apple: wie wint de strijd om de podcast?

Andere winnaars waren:

BNR Nieuwsradio wil met deze awards een podium bieden aan podcast-makers en „het succes van het fenomeen vieren”. Ruim 2,2 miljoen Nederlanders luisteren regelmatig naar podcasts, aldus BNR.