Duitsland

Ex-verpleger krijgt levenslang voor moord op 85 patiënten

De Duitse oud-verpleger Niels Högel is donderdag opnieuw veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op 85 patiënten. De rechtbank in Oldenburg achtte bewezen dat hij 85 mensen in ziekenhuizen om het leven heeft gebracht. Het bewijs was voor 15 andere sterfgevallen niet sterk genoeg, oordeelde de rechter volgens persbureau dpa. Högel (42) werd in 2015 ook al tot levenslang veroordeeld, toen voor twee moorden en twee pogingen tot moord. In die rechtszaak zei hij dat hij zijn patiënten een middel toediende waardoor het hart stopte, zodat hij ze kon reanimeren. In de jaren daarna bleek dat hij veel meer slachtoffers heeft gemaakt dan die vier. Justitie acht het aannemelijk dat hij nog meer mensen heeft omgebracht dan de honderd gevallen waarvoor hij nu terechtstond (NRC)