zaak-Nicky Verstappen

Jos B. vindt het onderzoek tegen hem oneerlijk

Jos B., de 56-jarige verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, vindt dat het onderzoek naar hem niet eerlijk verloopt. Dat bleek woensdag bij de derde pro-formazitting tegen hem in Maastricht. De toen 11-jarige jongen werd in 1998 vermoord op de Brunssumerheide in Zuid-Limburg. B. kwam pas dit jaar in beeld als verdachte, zijn DNA leverde een match op bij een groot DNA-verwantschapsonderzoek. Tijdens de zitting bleek dat B. een verklaring heeft opgesteld, maar die wilde hij nog niet delen. De verklaring van B. is belangrijk voor het reconstrueren van de moord. Justitie wil dat de rechtbank gaat kijken op de plaats waar Verstappen destijds werd aangetroffen, om duidelijk te maken wat de afstand is tot het zomerkamp waar het slachtoffer verbleef voordat hij werd gedood.(NRC)