Voetbal

Investeerder uit Mexico voorkomt faillissement Roda JC

De ondergang van eerstedivisionist Roda JC is afgewend. De Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega (51) is de nieuwe eigenaar van de club uit Kerkrade. Hij is de opvolger van Frits Schrouff, die de afgelopen vijf jaar de financiële dragende kracht achter Roda JC was. Het is onduidelijk hoeveel geld García de la Vega investeert. Schrouff, die bijna 80 procent van de aandelen in handen had, liet eerder weten niet langer geld te willen steken in Roda JC. De club verkeert al jaren in financiële problemen en een faillissement leek daardoor aanstaande. García de la Vega heeft een achtergrond als bankier en manager en is de oprichter van Iconstar, een promotiebedrijf voor atleten en beroemdheden. Tot 2017 fungeerde Iconstar ook als voetbalmakelaardij, die onder meer de Mexicaanse international Claudio Suárez vertegenwoordigde. (NRC)