Redactie NRC kiest voor René Moerland (49) als hoofdredacteur

Opvolger Vandermeersch

René Moerland sprak de redactie toe na de benoeming.
René Moerland sprak de redactie toe na de benoeming. Foto Olivier Middendorp

René Moerland wordt de nieuwe hoofdredacteur van NRC. Tijdens een redactievergadering die dinsdag gehouden werd in de Doopsgezinde Kerk in Amsterdam heeft de redactie van NRC hem voorgedragen bij de directie van NRC Media. Moerland (49), die Peter Vandermeersch opvolgt, is op dit moment correspondent Europese Unie in Brussel.

Moerland werkt sinds 2000 bij NRC en was eerder onder meer politiek verslaggever in Den Haag en correspondent in Frankrijk. Ook heeft hij als chef leiding gegeven aan de redacties binnenland, buitenland en Den Haag. Sinds september was hij correspondent in Brussel.

Moerland was verder in 2015 betrokken bij de vernieuwing van nrc.next en de samenvoeging van de nrc.next-redactie met die van NRC Handelsblad. Als hoofdredacteur van NRC Media zal hij leiding gaan geven aan de titels NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl.

„Ik ben blij en vereerd om leiding te gaan geven aan NRC Media”, reageert Moerland. „We bereiken een groeiend publiek met journalistiek van vertrouwde waarde en op die weg gaan we verder. Inhoudelijk moet NRC echt een huis zijn voor mensen die graag zelf hun mening vormen.”

Interview pagina C2