Rechtszaak

Zamir M. krijgt 15 jaar cel voor moord op Utrechtse studente

De 32-jarige Zamir M. is veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman (24). Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. De rechter omschreef het misdrijf als „gruwelijk” en „mensonterend”. M. was de ex-vriend van de studente. Hij drong 11 juli 2018 haar woning binnen, gewapend met een mes, en stak haar 26 keer. Ook hield hij zich voor de moord urenlang in de buurt van de woning van het slachtoffer op. De verdachte zou hun relatiebreuk niet hebben kunnen verkroppen. Enkele weken voor haar dood deed het slachtoffer aangifte van stalking door M. De rechter acht bewezen dat de moord met voorbedachten rade is gepleegd.M. had een latex handschoen aangetrokken om geen sporen achter te laten. (NRC)