Autoproducenten

Nog geen besluit Renault over fusie Fiat Chrysler

Automaker Renault is er dinsdag tijdens een bestuursvergadering niet in geslaagd een beslissing te nemen over het fusievoorstel van branchegenoot Fiat Chrysler. De leiding van het Franse bedrijf komt woensdag weer bijeen om verder te praten over de deal, zo meldde Renault in een verklaring. Het fusievoorstel, dat een week geleden door Fiat Chrysler werd gedaan, wordt volgens Renault met interesse bestudeerd. Bij een positief besluit op woensdag kunnen onderhandelingen over een samengaan van de twee bedrijven beginnen. Eerder zouden Frankrijk en Fiat Chrysler naar verluidt al een compromis hebben bereikt over de invloed van de Franse staat als Renault en de Italiaans-Amerikaanse automaker fuseren. Daarmee zou een belangrijke horde zijn genomen. Frankrijk heeft een belang van 15 procent in Renault en wil ook bij een fusie de nodige invloed houden. (ANP)