Mexicaanse investeerder voorkomt faillissement Roda JC

De Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega (51) volgt clubeigenaar Frits Schrouff op. Roda JC verkeert al jaren in financiële problemen.

Ook voor de supporters van Roda JC is een rol weggelegd in het noodplan.
Ook voor de supporters van Roda JC is een rol weggelegd in het noodplan. Foto Marcel van Hoorn/ANP

De ondergang van voetbalclub Roda JC is afgewend. De Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega (51) is de nieuwe eigenaar, meldt de club dinsdag. Frits Schrouff was de afgelopen vijf jaar de financiële dragende kracht achter de club uit Kerkrade. Het is onduidelijk hoeveel geld García de la Vega investeert.

Roda JC verkeert al jaren in financiële problemen en een faillissement leek aanstaande. Maandag meldde dagblad De Limburger dat een groep ondernemers uit de regio genoeg kapitaal had verzameld om de club van faillissement te redden. Deze noodgreep lijkt met de komst van García de la Vega niet meer nodig te zijn.

De Mexicaan heeft een achtergrond als bankier en manager en is de oprichter van Iconstar, een promotiebedrijf voor atleten en beroemdheden. Tot 2017 fungeerde Iconstar ook als voetbalmakelaardij. In het verleden heeft Iconstar Mexicaanse internationals zoals Claudio Súarez vertegenwoordigd.

Sluitende begroting

In een persbericht zegt García de la Vega Schrouff „erkentelijk te zijn voor zijn enorme inzet en bijdragen om Roda JC door de moeilijkste fase van haar bestaan te leiden”. Hij kijkt ernaar uit de „wederopbouw van de Limburgse club gestalte te geven”.

Uiterlijk 15 juni moet Roda JC een sluitende begroting bij voetbalbond KNVB indienen. De club eindigde afgelopen jaar als dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Komend seizoen is de club daarom opnieuw actief op het op één na hoogste niveau van Nederland.