Feyenoord stopt onderhandelingen over uitsupporters bij de Klassieker

Voetbal De Rotterdamse club acht het „onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel” om uitsupporters toe te laten.

De Klassieker wordt al sinds 2009 zonder uitsupporters afgewerkt.
De Klassieker wordt al sinds 2009 zonder uitsupporters afgewerkt. Foto Olaf Kraak/ANP

Feyenoord stopt de onderhandelingen met Ajax over uitsupporters bij de Klassieker. Dat betekent dat de wedstrijden tussen de teams ook volgend seizoen zonder bezoekende fans gespeeld zullen worden.

Ajax en Feyenoord zijn al jaren in gesprek met elkaar, de supportersverenigingen, en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam om onderlinge wedstrijden met uitsupporters weer mogelijk te maken. De Klassieker wordt al sinds 2009 zonder uitsupporters afgewerkt door aanhoudende ongeregeldheden.

Middels een officiële verklaring laat Feyenoord dinsdagmiddag weten dat daar voorlopig geen verandering in zal komen. De Rotterdammers achten het „onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel” om uitsupporters toe te laten bij onderlinge wedstrijden, gezien recente incidenten bij jeugdwedstrijden tussen de clubs.

Op zaterdag 25 mei werd een wedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 op Sportpark de Toekomst gestaakt nadat Ajax-supporters het aan de stok kregen met familieleden van Feyenoord-spelers.

De clubs hadden als doel om met ingang van komend seizoen weer te beginnen met het toelaten van uitsupporters. Met het stoppen van de onderhandelingen zien de Rotterdammers daar voorlopig dus vanaf. Volgens Feyenoord staat burgemeester Ahmed Aboutaleb achter de beslissing van de club.

Lees ook: Nog altijd stil aan de overkant bij de Klassieker