Roland Garros

Williams eruit, Federer en Nadal naar kwartfinales

Serena Williams kwam in Parijs niet verder dan de derde ronde.
Serena Williams kwam in Parijs niet verder dan de derde ronde. Foto Reuters

Serena Williams is in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Daarmee blijft voor de 23-voudig grandslamwinnares het record van Margaret Court (24 eindzeges) voorlopig buiten bereik. Ook voor de nummer één van de wereld, de Japanse tennisster Naomi Osaka, was de derde ronde het eindstation na haar nederlaag tegen de Tsjechische Katerina Siniakova. Bij de mannen zijn de favorieten nog wel in de strijd. Titelverdediger Rafael Nadal bereikte de kwartfinales ten koste van Juan Ignacio Londero (6-2, 6-3 en 6-3). Ook Roger Federer bereikte de laatste acht, door een zege op de Argentijn Leonardo Mayer (6-2, 6-3 en 6-3). In de kwartfinale treft Federer zijn landgenoot Stan Wawrinka. De 34-jarige Zwitser moest diep gaan om de laatste acht te halen. Wawrinka had ruim 5 uur nodig om het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas te verslaan: 7-6 (6), 5-7, 6-4, 3-6 en 8-6. (ANP)