Noord-Korea

Staatsmedia: ‘Onderhandelaar Kim Yong-chol duikt weer op’

De Noord-Koreaanse onderhandelaar Kim Yong-chol zit mogelijk toch niet in een strafkamp. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA gaf zondag beelden vrij waarop de gezant bij een concert te zien is, samen met leider Kim Jong-un. Dat meldt persbureau Reuters. Eerder schreven Zuid-Koreaanse media dat de man was onderworpen aan dwangarbeid vanwege de mislukte top met de Verenigde Staten, afgelopen februari in Hanoi.

Kim Yong-chol trad in de aanloop naar het topoverleg op als tegenhanger van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Het lijkt erop dat hij deze rol niet opnieuw mag gaan vervullen. Pompeo zei begin mei tegen Reuters dat zijn toekomstige tegenpartij waarschijnlijk iemand anders zou zijn, „maar dat weten we niet zeker”.(NRC)