Kamerbreed tapijt

Oud-voetbaltrainer en zanger Barry Hughes (81) overleden

Oud-voetbaltrainer Barry Hughes (81) is zondag na een kort ziekbed overleden. De geboren Welshman werkte ruim twintig jaar voor profclubs als HFC Haarlem, Sparta, Utrecht en Go Ahead Eagles. De toevoeging ‘Eagles’ in de naam van de club uit Deventer was in 1971 zijn idee. Hughes, de man met de geruite pet, liet oud-topvoetballer Ruud Gullit op 16-jarige leeftijd debuteren in het profvoetbal.

Hughes kwam eind jaren vijftig als voetballer naar Nederland, trouwde met tv-omroepster Elles Berger en ging nooit meer weg. Hij verwierf landelijke bekendheid met zijn carnalsvalskraker ‘Ik wil op mijn kop een kamerbreed tapijt’ uit 1981. Het nummer stond wekenlang in de Top 40, met de zevende plek als hoogste notering. Hughes eindigde zijn trainersloopbaan in 1989 bij de Belgische club Beerschot. (NRC)