Voetganger overlijdt na aanrijding politie in Limburg

Kort na middernacht dook op een provinciale weg plotseling een persoon op voor de auto, verklaart de politie. Het slachtoffer kwam ter plekke om het leven.

Foto Lex van Lieshout

In het Limburgse dorp Sint Joost heeft een politieauto vrijdagnacht een voetganger aangereden. Het slachtoffer, een 62-jarige man uit Echt, overleed vrijwel onmiddellijk. Het ongeluk vond rond 00.30 uur plaats op de Rijksweg Noord (N276).

De politie verklaart op Twitter:

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Op de Rijksweg-Noord ter hoogte van #Sint Joost heeft rond 00.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een politieauto en een persoon. De persoon is ten gevolge van de aanrijding om het leven gekomen. Het onderzoek is opgestart. Meer info later via https://t.co/Fp77JP8BLY.

„Kort na middernacht werd een patrouille op de Rijksweg Noord geconfronteerd met een persoon die plotseling voor de auto was. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen”, schrijft de politie in een verklaring op haar website. „De agenten zijn direct gestart met reanimatie van de betrokken persoon. Het slachtoffer is ter plekke om het leven gekomen.”

De agenten in de auto zijn naar de spoedeisende hulp gebracht voor medische behandeling. De VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) van de politie onderzoekt de oorzaak en de toedracht van het ongeval. De weg werd vannacht afgesloten voor sporenonderzoek. Over de identiteit van het slachtoffer worden geen mededelingen gedaan totdat de nabestaanden zijn ingelicht.