Mondiale nummer één Osaka uitgeschakeld op Roland Garros

De Japanse verloor van Katerina Siniakova, met 6-4 en 6-2. Ook Serena Williams verloor haar partij in de derde ronde.

Naomi Osaka tijdens haar verloren partij in de derde ronde van Roland Garros.
Naomi Osaka tijdens haar verloren partij in de derde ronde van Roland Garros. Foto Julien de Rosa/EPA

Tennisster Naomi Osaka is gestrand in de derde ronde van Roland Garros. De als eerste geplaatste Japanse verloor in twee sets van de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-4, 6-2. Osaka had de laatste twee grand slams, de Australian Open en de US Open in 2018, op haar naam geschreven.

Sinds haar zege in Melbourne was Osaka de nummer één van de wereld. Ze won haar laatste zestien grand slam-duels. Op het gravel in Parijs waren haar partijen deze week uiterst moeizaam. Tegen Anna Karolina Schmiedlova en Victoria Azarenka had de Japanse lange driesetters nodig om de zege zeker te stellen.

Tegen Siniakova werd één break haar fataal in de eerste set, ook al kreeg ze zelf zeven breakpoints. In de tweede set kon ze een vroege break niet meer herstellen en kwam ze zelfs een tweede break achter. Op 5-2 greep Siniakova op haar eerste matchpoint meteen de zege.

Later verloor ook Serena Williams haar partij in de derde ronde. Ze werd met 6-2, 7-5 verslagen door haar Amerikaanse landgenote Sofia Kenin. In 2014 vloog Williams voor het laatst zo vroeg uit een grand slam. Ze was in Parijs, waar ze drie keer de titel pakte, op jacht naar haar 24ste toernooizege op een grand slam. Als dat haar was gelukt, zou ze het record van de Australische Margaret Court hebben geëvenaard. (ANP/NRC)