‘Het is een sport om aanbiedingen te vinden’

In het mandje

Marjoleine Soeters (58), vrijwilliger bij Humanitas, toont trots de inhoud van haar winkelwagen. De meeste producten hebben een 35-procent-kortingssticker. „We hebben geld genoeg, maar het is een sport de aanbiedingen te vinden.”

Dus u bent wel een koopjesjager?

„Ik wilde al een verspakket en geitenkaas halen, maar door de korting koos ik deze twee: een Thaise groentecurry-pakket en een geitenkaas met koriander. Ik heb ook een persoonlijke bonuskaart, waardoor ik aanbiedingen via de app getipt krijg. Ik maak ook lijstjes, maar die vergeet ik vaak.”

Ik zie veel groente.

„Dat eten we veel, vlees juist weinig. Nu heb ik vegaburgers die een vriend van mijn dochter me aanraadde. Ook al met korting, haha. Mijn man ontbijt altijd met fruit, ik doe dan een hapje mee. Daarvoor zijn de aardbeien. Zelf ontbijt ik bijna niet omdat ik dan niet zo’n trek heb, wel pers ik verse jus, vandaar de sinaasappelen.” U houdt niet van vlees?

„Sinds het zien van de documentaire Cowspiracy ben ik mij er nog meer van bewust hoe belastend de vleesindustrie voor het milieu is. Mijn jongste dochter (14) maakt zich veel zorgen over de planeet. Voor thuis probeer ik altijd biologisch in te kopen, in een restaurant bestel ik wel wild.”

U maakt gebruik van de koopzegels, zie ik.

„Mijn man is econoom en tipte het me. Wist je dat je nergens zo veel spaarrente krijgt als op koopzegels?”