Thuiskok

Gemberkoekjes

caramel sauce isolated on white background, top view
caramel sauce isolated on white background, top view

Voor deze gemberkoekjes zou ik absoluut de heerlijke Britse golden syrup gebruiken, die is ultrazoet en vol van smaak. Verhit de oven tot 180 graden. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het gemberpoeder, een snuf zout en de suiker. Wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Of gebruik een keukenmachine en pulse tot een kruimelig mengsel.

Meng er de golden syrup door en kneed snel tot een deeg. Vorm er twaalf balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, want ze lopen uit. Bak de koekjes in tien tot vijftien minuten gaar. Bij tien minuten is het midden van het koekje nog een beetje chewy. Bij vijftien minuten is het hele koekje knapperig.