Het perfecte familiehuis

Weekendje weg Janneke Vreugdenhil gaat op zoek naar bijzondere adresjes. Deze keer: Le Rivage in de Ardennen.

Le Rivage en Shutterstock

De appgroep Familieweekend was zo aangemaakt. Voor de rest hadden we langer nodig. Eerst ging het twee weken over de data. Toen we een weekeinde hadden gevonden waarin we alle veertien konden, appten we een maand over de locatie. Bijna elke dag plaatste iemand een link naar een vakantiehuis ergens in de Ardennen. „Deze is perfect!” Waarop de rest dan commentaar leverde. „Ziet er goed uit, maarre….”

Het zouden de Ardennen worden omdat mijn broer in Frankrijk woont en we zo ongeveer even lang moesten rijden. Maar ook omdat het daar gewoon leuk is natuurlijk, echt buitenlands en toch best dichtbij. Bovendien stikt het er van de grote vakantiehuizen.

Afijn, na veel gedelibereer vonden we, net buiten Stavelot, daadwerkelijk het perfecte huis. Je zou kunnen zeggen: wat heb je nu eigenlijk nodig voor zo’n familieweekeinde? Het gaat toch om het samenzijn. Maar zes slaapkamers zijn toch best handig. En drie badkamers. Een ruime woonkamer met een paar lekkere luie banken. Een grote, met twee koelkasten geoutilleerde keuken. Een eettafel waaraan we met z’n allen passen. Een grote tuin.

Le Rivage en Shutterstock
Le Rivage en Shutterstock
Le Rivage en Shutterstock

Dit huis, dat luistert naar de naam Le Rivage, heeft dat dus allemaal en nog veel meer. Een speelkamer met een tafeltennistafel, een tafelvoetbalspel en een biljart. Een gym. Een sauna. Een trampoline, een schommel, een glij- en ook nog een jeu-de-boulesbaan. Het is bijna te veel allemaal, voor een weekeinde althans. Je zou er het liefst een week willen verblijven. (Hoewel, een week met familie?)

„Wat was het gezellig!” jubelden we na afloop in de appgroep. „Volgend jaar weer!!” Dan kunnen we die maand appen over een locatie besparen. Never change a winning familievakantiehuis.

Vanaf 1.300 euro voor een weekend