In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Melina, drie jaar oud, kwam zondag met haar moeder mee naar een stembureau in het Duitse Wildenburg. Terwijl haar moeder haar stem uitbracht voor de Europese verkiezingen, keek het meisje even rond.
Foto Philipp Guelland / EPA
Donald Trump bracht afgelopen week een bezoek aan Japan. Hij was het eerste buitenlandse staatshoofd dat een ontmoeting had met de nieuwe keizer Naruhito. De Amerikaanse president werd maandag onthaald met een staatsbanket in het keizerlijk paleis in Tokio.
Foto Brendan Smialowski / AFP
Visser Jose da Cruz draagt een zak krabben, die hij ving in het mangrovebos aan de rivier Caratingui in de Braziliaanse deelstaat Bahia. Volgens Cruz is zijn dagelijkse vangst inmiddels de helft van wat hij tien jaar geleden kon vangen. In die periode is het water meters landinwaarts getrokken. Zo verdwijnt langzaam de mangrove, een uniek en delicaat ecosysteem. "De natuur is in de war", volgens Cruz. "Bij de Zuidpool is het aan het smelten. Mensen moeten zich bewust worden van wat er gebeurt." Voor Cruz zelf is dat maar al te duidelijk.
Foto Nacho Doce / Reuters
Een reddingsboot op de Donau is op zoek naar overlevenden van een bootongeluk in Boedapest. In de Hongaarse hoofdstad voeren woensdagavond een toeristenboot en een ander vaartuig op elkaar. De rondvaartboot zonk vrijwel direct. Zeven passagiers konden worden gered, voor de rest van de 35 opvarenden (vooral Zuid-Koreaanse toeristen) was weinig hoop meldde de lokale politie.
Foto Zsolt Szigetvary / AP
Een man heeft een kind uit het puin van een ingestort gebouw weten te redden in Maaret al-Noman, een stad in de Syrische provincie Idlib. Achter hem verrichten leden van de zogeheten Witte Helmen ander zoek- en reddingswerk, na een luchtaanval die vermoedelijk werd uitgevoerd door de luchtmacht van het Syrische regime of een bondgenoot.
Foto Abdulaziz Ketaz / AFP
Bezoekers aan de 'Fêtes Galantes', een reeks gekostumeerde bals en feesten in Versailles.
Foto Ludovic Marin / AFP
Sergeant Bruce Heilman is een 93-jarige veteraan. De Amerikaan vocht meer in de Tweede Wereldoorlog. Zondag, op Memorial Day (gedenkdag voor omgekomen Amerikaanse militairen) kwam hij naar 'Ride for Freedom'. Deze vrijheidsrit wordt in Washington georganiseerd door Rolling Thunder, een motorclub die evenementen organiseert om aandacht te vragen voor militair personeel, specifiek krijgsgevangenen en militairen die 'missing in action' zijn.
Foto Mike Theiler / Reuters
Deze zomer kunnen dappere bezoekers met een tokkelbaan of 'zipline' langs de Eiffeltoren naar beneden. Je legt de achthonderd meter in zo'n negentig seconden af, dan sta je weer op de Champ-de-Mars.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA
Twee kinderen spelen in Bangassou, een stad in het zuiden van de Centraal Afrikaanse Republiek. Op deze plek werden eerder intern ontheemden opgevangen, die waren gevlucht. Het is inmiddels rustiger in de stad en veel vluchtelingen zijn terug naar hun eerdere huizen.
Foto Florent Vergnes / AFP
De Samalayuca-duinvelden in de Mexicaanse staat Chihuahua waren vorig weekend het decor van een bijeenkomst van yogabeoefenaars.
Foto Herika Martinez / AFP
In dit gebied in centraal Roemenië waar veel Roma wonen zal paus Franciscus tijdens zijn driedaagse bezoek aan het land twee heilige missen opdragen.
Foto Daniel Mihailescu / AFP
Zaterdag werd in Scarborough, in het Engelse graafschap North Yorkshire, het English Heritage Kite Festival gehouden. Op het terrein van het 12de-eeuwse kasteel vertoonden geoefende vliegeraars hun kunsten.
Foto Danny Lawson / AP
Een gespecialiseerde klusjesman is op de klok van het Paramount-gebouw bij Times Square geklommen om de gloeilampen te kunnen vervangen.
Foto Mike Segar / Reuters
Het personeel van het Tate Britain-museum bekijkt de schilderijen van de Britse kunstenaar Frank Bowling. Ze leggen de laatste hand aan een overzichtstentoonstelling, die deze zomer te zien is in het Londense museum.
Foto Andy Rain / EPA