Doden en vermisten na bootramp op de Donau

Foto Antonio Bronic / Reuters

Op de Donau bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest is woensdagavond een rondvaartboot met Zuid-Koreaanse toeristen gekapseisd en gezonken na een aanvaring met een andere boot. Er vielen minstens zeven doden en er zijn 21 vermisten. Er waren in totaal 33 Zuid-Koreanen en twee Hongaarse bemanningsleden aan boord van de rondvaartboot. Donderdagavond werden de 21 opvarenden nog vermist, gevreesd wordt dat zij het ongeluk niet hebben overleefd. De Hongaarse politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar het bootongeluk. De botsing op de Donau vond plaats in de buurt van de beroemde Kettingbrug en het al even bekende parlementsgebouw in stadsdeel Pest, dat uitkijkt over de rivier en op stadsdeel Boeda aan de overkant.

Correctie (31-5-2019): In een eerdere versie van dit stuk stond dat het parlementsgebouw in het stadsdeel Boeda ligt. Dat klopt niet, en is hierboven aangepast.