Thuiskok

Dadelcake met koffie

Voor deze cake heeft u een bakvorm nodig van twintig centimeter, vet hem in en bekleed hem met bakpapier zodat de cake niet aanbakt.

Verhit de oven tot 160 graden. Snijd de dadels in kleine stukjes en prak ze in een grote kom fijn met de plantaardige melk. Meng er het espressopoeder, de boter, basterdsuiker, appelmoes en dadelstroop door. Meng in een andere kom de bloem, het volkorenmeel, bakpoeder, gemberpoeder, de nootmuskaat en piment met een flinke snuf zout. Snijd de vier dadels om te versieren doormidden en verwijder de pit. Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar. Doe het beslag in de vorm en versier met de halve dadels.

Bak in 40-45 minuten in het midden van de oven gaar. Een houten satéprikker die je in het midden steekt moet er droog, of misschien met een paar kruimels eraan, uit komen. Neem de cake uit de oven, laat vijf minuten in de vorm staan en laat dan uit de vorm verder afkoelen op een rekje.

Lekker met karamelsaus of wat extra dadelstroop.