In beeld

Reeks van tornado’s treft Midwesten van VS

Al enkele weken razen er tornado’s over het Midwesten van de Verenigde Staten – over een periode van dertig dagen zijn er al meer dan vijfhonderd geteld.

Mensen keken dinsdag naar de restanten van een schoolgebouw in Dayton, Ohio. Vooral in deze staat trokken maandagnacht en dinsdag zware tornado's over.
Foto Seth Herald/AFP
Bayley Boston and Brooke Kimberlin zoeken troost bij elkaar nadat het stadje Brookville is getroffen door het natuurgeweld. Hierbij is een 81-jarige man uit de stad Dayton om het leven gekomen, zeker 130 mensen raakten gewond.
Foto Kyle Grillot/Reuters
Een luchtfoto van een woning in het plaatsje Celina in Ohio. Het dak is maandagavond van de woning gerukt door de tornado. De gouverneur van de staat, Mike DeWine, heeft de noodtoestand afgekondigd in de gebieden die het zwaarst zijn getroffen.
Foto Ryan Snyder/AP
De 24-jarige Danielle Taulbee verzamelt spullen uit het huis van haar oma, dat tijdens de tornado is vernield.
Foto Kyle Grillot/Reuters
Het natuurgeweld heeft er in Dayton, Ohio ook gezorgd dat veel mensen zonder stroom kwamen te zitten.
Foto Seth Herald/AFP
Voor sommige leerlingen in Dayton, Ohio, eindigt het schooljaar vroeg, vanwege de schade aan schoolgebouwen.
Foto Seth Herald/AFP
Een man verzamelt bezittingen uit zijn verwoeste huis in Trotwood, Ohio.
Foto Seth Herald/AFP
Volgens meteoroloog Patrick Marsh komt het vaker voor dat dit deel van de VS getroffen wordt door een dergelijke reeks van tientallen tornado's. Maar het natuurgeweld van de afgelopen weken is volgens hem wel zwaarder dan normaal.
Foto Seth Herald/AFP
Een dak van een huis ligt in een veld nadat een tornado over het plaatsje Celina trok, zo'n 100 kilometer ten noorden van Dayton.
Foto John Minchillo/AP
Een beschadigd huis in in Dayton, Ohio. Volgens Sue Taulbee klonk het natuurgeweld als "een goederentrein", waarna rondvliegend puin door de ramen van haar huis vloog.
Foto Seth Herald/AFP
Sierra Waver verzamelt haar bezittingen nadat een tornado haar huis heeft verwoest in Trotwood, Ohio.
Foto Seth Herald/AFP
Bijna tachtig mensen in de buurt van Dayton zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Sommige mensen zouden volgens een ziekenhuiswoordvoerder door hun huis zijn geslingerd.
Foto Seth Herald/AFP
Daniel Williams loopt door zijn beschadigde huis in Clayton, Ohio.
Foto Kyle Grillot/Reuters
Inwoners van het plaatsje Trotwood lopen door de restanten van hun wijk. Bijna 55.000 huizen en bedrijven in Ohio zaten dinsdag zonder stroom.
Foto Seth Herald/AFP