When They See Us en andere series van week 22

On demand Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

De serie When They See Us, over vijf jongens die ten onrechte veroordeeld worden,
De serie When They See Us, over vijf jongens die ten onrechte veroordeeld worden, Beeld Netflix

My Next Guest Needs No Introduction

Het tweede seizoen van het van praatprogramma met David Letterman begint met een spannend gesprek tussen de talkshowlegende en rapper Kanye West. Vooral als ze ingaan op waardering die West eerder uitsprak voor Donald Trump begint het te knetteren. Verder praat Letterman deze reeks met Ellen DeGeneres, Tiffany Haddish, Lewis Hamilton en Melinda Gates. Netflix, vijf afleveringen.

When They See Us

Regisseur Ava DuVernay (Selma, 13th) vertelt het verhaal van de Central Park Five, vijf tieners (vier van hen zwart, een latino) die ten onrechte veroordeeld werden voor een verkrachting. De serie bestrijkt een periode van 25 jaar. Netflix, vier afleveringen.

Good Omens

In Good Omens moeten een engel en een demon de wereld redden. De komische fantasyserie met Michael Sheen en David Tennant in de hoofdrollen is geschreven door Neil Gaiman (American Gods) en gebaseerd op de bestseller van Gaiman en Terry Pratchett (Discworld). Amazon Prime, zes afleveringen.

Game of Thrones: The Last Watch

Een laatste blik achter de schermen bij het maken van het slotseizoen van de grootste tv-serie op aarde, ook door de ogen van de crew en de figuranten. Mooie scène in de documentaire: het moment waarop acteur Kit Harington (Jon Snow) voor het eerst hoort hoe de serie afloopt. Ziggo Movies & Series XL, 115 minuten.