Recensie

Recensie Muziek

Indiepop van de meest aanstekelijke soort

Voor een jonge aanstormende gitaarband houden Pip Blom en haar bandleden er verrassend klassieke uitgangspunten op na. Echo’s van The Slits en The Au Pairs (ver voor hun tijd) mengen zich met nieuwere voorbeelden als Pixies en The Strokes, terwijl zangeres Pip haar opgewonden en licht ironische intonatie deelt met Courtney Barnett. Vooral op Engelse podia veroorzaakt het Amsterdamse viertal een sensatie met muziek die de rammelgitaarpunk van eerdere nummers als het door BBC 6 platgedraaide ‘Truth’ ontstijgt. Op het debuutalbum Boat valt alles op zijn plek: de gitaren van Pip en broer Tender die elkaar op de hielen zitten in jachtige akkoordenschema’s en nummers die regelmatig opbouwen tot een memorabel refrein. ‘Daddy Issues’ en ‘Bedhead’ zijn indiepopsongs van de meest aanstekelijke soort, met de frisheid van een band die het allemaal nog aan het ontdekken is. In Nederland gaan we deze gretige jonge honden weinig zien deze zomer, want het buitenland trekt aan Pip Blom.