Recensie

Recensie Muziek

Dynamische Slowthai daagt heel Engeland uit

De 24-jarige Ty Frampton, alias Slowthai, uit Northampton, Engeland, ziet er uit als een hooligan en zwaait graag met de Britse vlag. Maar Slowthai is meer dan een karikatuur van een nationalist. De voormalige straatjongen, die rapt als een paniekerige tiener, smelt zijn maatschappelijke verontwaardiging om tot een mengeling van punk en hiphop. Ooit praatte hij langzaam – vandaar de bijnaam, Slow Ty – nu ratelt hij als de grote Britse voorbeelden: Skepta, Dizzee Rascal, The Streets, begeleid door zoemend lage bassen en rinkelende gitaaruitbarstingen, alsof er een glazen pui verbrijzelt. De dynamiek is groot, zijn woorden springerig, Slowthai, heeft veel te zeggen, in punksong ‘Doorman’, of het dreigende ‘Drug Dealer’. Hij noemt zich een ‘Brexit Bandit’, zingt over de omstandigheden waarin hij opgroeide, en over de situatie van het land, altijd met de duivelse tongval van een jennende schooljongen. Maar dan wel een die het hele land uitdaagt.

Live: 6/7 Down The Rabbit Hole, De Groene Heuvels.