Man steekt in op schoolkinderen in Japan, twee doden

Bij het steekincident in Kawasaki zijn een meisje van 12 en een man van 39 om het leven gekomen. De verdachte heeft ook zichzelf neergestoken.

Reddingsdiensten zijn aan het werk op de plek waar de steekpartij plaatsvond.
Reddingsdiensten zijn aan het werk op de plek waar de steekpartij plaatsvond. Foto Kyodo/Reuters

Bij een steekincident bij een bushalte in het Japanse Kawasaki, een voorstad van Tokio, zijn dinsdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een meisje van 12 en een man van 39, meldt de Japanse nieuwszender NHK. Zestien kinderen, één man en één vrouw raakten bij de steekpartij gewond. Volgens de zender is de verdachte, nadat hij zichzelf in de schouder had gestoken, aan zijn verwondingen overleden.

De schoolkinderen zijn tussen de zes en twaalf jaar oud en waren onderweg naar een katholieke privéschool. De verdachte was een man van tussen de veertig en vijftig jaar oud. Het is nog niet duidelijk wat zijn motief was. Volgens ooggetuigen zou hij op de groep schoolkinderen zijn afgekomen terwijl hij schreeuwde dat hij de kinderen zou doden. De politie vond twee steekwapens op het plaats delict; een buschauffeur zou de man met twee messen hebben zien komen aanlopen.

Geweldsincidenten

In de afgelopen jaren zijn er in Japan enkele steekpartijen geweest. In 2016 stak een man in een zorginstellingen voor gehandicapten negentien mensen dood.

Veel moorden worden in Japan met messen of vergif gepleegd. De wetten voor vuurwapens zijn zeer streng, waardoor het niet makkelijk is daar aan te komen.