Informaticastudent

Verdachte explosie in Franse stad Lyon aangehouden

De Franse politie heeft een man gearresteerd die verantwoordelijk wordt gehouden voor de explosie in Lyon vrijdag. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner maandag bekendgemaakt. Volgens tv-zender BFMTV gaat het om een 24-jarige student informatica. Hij zou geen strafblad hebben. Er zijn nog twee verdachten aangehouden, naar verluidt de 18-jarige broer van de hoofdverdachte en zijn moeder. De zus van de hoofdverdachte is volgens BFMTV verhoord, niet gearresteerd. De familie zou een Algerijnse achtergrond hebben. Bij de explosie raakten dertien mensen gewond, niemand is in levensgevaar. Naar verluidt had de politie de vermoedelijke dader zondagavond al geïdentificeerd maar wachtte ze met de arrestatie uit angst voor meer explosies. (AFP)