Gökmen T.

Tien aangiften tegen verdachte schietpartij in Utrechtse tram

De politie heeft tot nu toe zeker tien aangiften tegen Gökmen T. ontvangen, de man die ervan wordt verdacht afgelopen maart het vuur te hebben geopend in een tram in Utrecht. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De aangiften komen van omstanders die gewond raakten of getuige waren van de schietpartij, liet het Openbaar Ministerie maandag weten. Volgens justitie is onder meer aangifte gedaan van poging tot moord, poging tot doodslag en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Slachtoffers zouden een eventuele schadevergoeding kunnen krijgen, bijvoorbeeld doordat zij een trauma hebben overgehouden aan de schietpartij. Eind maart werd het voorarrest van T. met drie maanden verlengd. De pro-formazitting dient op 1 juli; de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. (NRC)