Azië

Laatste mannelijke Sumatraanse neushoorn in Maleisië overleden

De laatste mannelijke Sumatraanse neushoorn in Maleisië is overleden. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een Maleisische regeringsfunctionaris. In het Aziatische land leeft nu nog één vrouwtje van de soort. Zij werd in 2014 gevangen. Het sterven van het laatste mannetje in Maleisië zou betekenen dat het fokprogramma in dat land is mislukt. Het aantal nog levende exemplaren van de Sumatraanse neushoorn ligt volgens experts tussen de dertig en de tachtig. Die zouden voornamelijk in ondoordringbare oerwouden leven op Borneo en Sumatra. De neushoorn, die zo klein is als een pony en lichte beharing heeft, leefde ooit ook nog in Myanmar en Thailand. Volgens Reuters is het genetische materiaal van het mannetje opgeslagen. Mogelijk kan dit nog gebruikt worden. (NRC)