Frenkie de Jong

Ook het voetbal heeft nu een ‘doorgeefring’ als onderscheiding

Naar het voorbeeld van de toneelwereld heeft nu ook het Nederlandse voetbal een ‘doorgeefring’ als blijk van waardering voor geleverde prestaties. Ajacied en international Frenkie de Jong ontving dit weekeinde als eerste de ring uit handen van oud-voetballer Willem van Hanegem. Dat gebeurde in het clubhuis van ASV Arkel, de club waar De Jong begon en die ook het initiatief nam voor de ring. Net als bij het toneel is het de bedoeling dat degene die de ring heeft ontvangen, zelf bepaalt wanneer en aan wie hij of zij deze doorgeeft, aldus de Arkelse club op haar website. „De Jong vertrekt deze zomer van Ajax naar Barcelona en de vereniging waar hij zijn eerste voetbalstappen zette, wilde hem een waardig afscheidscadeau geven.” Het ontwerp van de ring, met bewegende bal, is van een Schoonhovense goudsmid. (NRC)