Frankrijk

Politie arresteert verdachten in verband met explosie in Lyon

De Franse politie heeft twee personen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de explosie in Lyon afgelopen vrijdag. Een van hen zou de dader zijn, het is onduidelijk welke rol de tweede persoon heeft. Er zijn geen details bekendgemaakt over de identiteit van de verdachten. Vrijdagmiddag ontplofte een pakketje voor de deur van een bakkerij in het centrum van Lyon. Dertien mensen raakten hierbij gewond, niemand verkeert in levensgevaar. Op beelden van bewakingscamera’s was te zien dat een gemaskerde man op een fiets een papieren zak achterliet die vervolgens ontplofte. Na de explosie vond de politie bouten en moeren, wat duidt op een zelfgemaakte bom. Na de ontploffing wist de dader te ontkomen, waarna de politie een klopjacht op touw zette. Het is onduidelijk wat het motief was. (NRC)