Clash

Politie breekt Pegida-demonstratie Eindhoven af vanwege rellen

Een demonstratie van anti-islambeweging Pegida bij de Al-Fourqaanmoskee in Eindhoven heeft zondagavond geleid tot ongeregeldheden. De mobiele eenheid voerde charges uit nadat een groep jongeren die zich had verzameld voor een tegendemonstratie met onder meer stenen gooide naar de politie. Die brak de demonstratie rond 20.45 uur af. Pegida demonstreerde naar eigen zeggen tegen de ramadan en de invloed van moslims in Nederland. Een kleine groep Pegida-aanhangers begon iets voor half acht aan een voettocht naar de Al-Fourqaanmoskee aan de Otterstraat. Vooraf was aangekondigd dat zij voor de moskee demonstratief een gefrituurde varkenslap zouden eten. Als tegenprotest verzamelden tientallen jongeren zich rond het startpunt van de demonstratie om de tocht te blokkeren. (NRC)