Brazilië

15 doden bij rellen onder drugsbendes gevangenis Manaus

Bij rellen in een gevangenis even buiten de Braziliaanse stad Manaus in het Amazonegebied zijn zondag zeker 15 mensen omgekomen. Van een opstand was geen sprake, zegt de directeur van de gevangenis. Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak. De gevangenen zouden elkaar onder meer met zelfgemaakte wapens te lijf zijn gegaan. De militaire politie greep daarop in, onder meer door vanuit helikopters op de gevangenis te schieten. Die schoten zouden niet op de gevangenen zijn gericht, zegt de directeur. Het is niet voor eerst dat de gevangenis in Manaus, hoofdstad van deelstaat Amazonas in het noorden van Brazilië, in het nieuws komt. Begin 2017 kwamen bij gevechten 56 mensen om het leven. Vaak wordt de strijd tussen Braziliaanse drugsbendes van buiten de gevangenis binnenin voortgezet. (AP)