Bemiddeling

Venezolaanse oppositie gaat in Oslo praten met regering

Vertegenwoordigers van de Venezolaanse regering en oppositieleider Guaidó spreken elkaar volgende week in Noorwegen over de politieke situatie in Venezuela. Dat maakte de Noorse regering zaterdag bekend. De gesprekken zullen plaatsvinden in hoofdstad Oslo. Het is voor het eerst dat op internationaal politiek niveau bemiddelingsgesprekken worden gevoerd sinds oppositieleider Juan Guaidó zichzelf in januari uitriep tot interim-president van Venezuela. Guaidó wordt volgens persbureau AP vertegenwoordigd door de vicevoorzitter van het Venezolaanse parlement, Stalin González. Minister van Informatie Jorge González zal de gesprekken voeren namens de regering. Noorwegen bemiddelde eerder ook in de burgeroorlog in Sri Lanka en bij vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen.