Robin Haase al na één partij klaar op Roland Garros

De enige Nederlandse deelnemer in het mannentoernooi moest in vier sets zijn meerdere erkennen in de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Robin Haase zondag in actie op Roland Garros.
Robin Haase zondag in actie op Roland Garros. Foto Vincent Kessler/Reuters

Het is Robin Haase niet gelukt de eerste ronde van Roland Garros te overleven. De enige Nederlandse deelnemer in het mannentoernooi moest in vier sets zijn meerdere erkennen in de Duitser Philipp Kohlschreiber. Het werd 6-4 6-4 6-7 (5) 6-1 in het voordeel van de nummer 53 van de wereld.

Haase begon de partij slecht; hij stond meteen zijn eerste servicegame af en verloor de eerste acht punten van de wedstrijd. Het eerste punt voor de mondiale nummer 67 werd met een cynisch applausje begroet. Haase brak wel meteen terug, maar een nieuwe servicebreak kwam hij niet meer te boven.

In de tweede set had Kohlschreiber aan een vroege break wel voldoende voor setwinst. De 32-jarige Haase besloot agressiever te gaan spelen en nam de hogere foutenlast voor lief. Met direct tennis won Haase via een tiebreak nog de derde set, maar in het restant kwam hij niet meer in het stuk voor. Hij leverde twee slordige servicegames af en moest de Duitser, ondanks dat hij het publiek duidelijk aan zijn zijde had, na drie uur en zes minuten feliciteren.

Lees ook: Robin Haase: ‘Vaak was ik degene die gepest werd’

Half uur

De laatste set duurde slechts een half uur. Haase besloot het duel op Court 1 met een netbal, die net zijn kant van het net op rolde. Dat was typerend voor de wijze waarop het vermakelijke duel toch op een weinig spectaculaire wijze ten einde kwam.

Vorig jaar zat Roland Garros er ook al na één partij op voor Haase, die in Parijs nog nooit verder is gekomen dan de tweede ronde. Op de laatste drie grandslamtoernooien wist hij de openingsronde wel te overleven.

Haase komt in Parijs nog in actie in het dubbelspel, samen met de Deen Frederik Nielsen. (ANP)