Reportage

Hermès

Nieuwe zaak Hermès in de P.C. Hooftstraat is dubbel zo groot als de vorige

Terwijl de borrel binnen nog in volle gang was, stond in een zijstraat een rij taxibusjes klaar om de 580 gasten naar de geheime locatie te brengen op het industrieterrein in Zuid te brengen waar een feest werd gehouden; een evenement waar maanden voorbereiding in zat.

Vrijdag opende in de P.C. Hooftstraat de nieuwe winkel van modehuis Hermès, die met bijna 300 vierkante meter dubbel zo groot als is als de vorige, die aan de overkant zat. De winkel is smaakvol ingericht met prachtige houten kasten, een spectaculaire houten trap met met leer beklede leuningen en een mozaïekvloer. Zeker zo bijzonder is de buitenkant: een pand met een gevel van glazen bakstenen, een ontwerp van het Nederlandse architectenbureau MVRDV dat in 2016 werd opgeleverd. Eerder was de winkel van Chanel er (tijdelijk) gevestigd.