Brieven

Brieven 25/5/2019

monument

Trap op de rem

Na veel gesteggel over de locatie van het Amsterdamse Holocaustmonument lijkt er geen weg terug meer. Volgens burgemeester Femke Halsema is er haast omdat „de mensen die de vervolging hebben meegemaakt, zeldzaam worden” (Femke Halsema over de tegenstand tegen het Holocaustmonument: ‘Stop de twisten’, 20/05). Het zou moedig zijn als Halsema op de rem trapt. Daar is best tijd voor, we maken dit monument immers vooral voor de generaties na ons. Zij hebben recht op een waardig monument, ruim van opzet, op een rustige en logistiek goed te bereiken plek. Ik stel voor dat het monument terugkeert naar het Wertheimpark en dat we die nutteloze strook asfalt, plus drie (!) tramsporen van de Plantage Parklaan, bij de ruimte voor het monument betrekken. Met een nieuw ontwerp voor het monument moeten we eruit kunnen komen. In een groter park.

Europese unie

Minder voor meer

Veel nieuws over veel of weinig Europa. Ik weet niet goed wat mensen bedoelen met veel of weinig, maar inhoudelijk hoor ik niet veel. Ik vernam dat Nederland na de Brexit drie extra zetels te verdelen heeft (Alles wat je moet weten over de Europese verkiezingen, 2/4). De andere lidstaten zullen volgens een verdeelsleutel de overige zetels krijgen. De kosten blijven gelijk. Daarmee hebben we een goed voorbeeld van minder Europa, met relatief hogere kosten.

Reclamespotje SP

Onbewust briljant

Een briljant idee van de SP om het reclamespotje over Frans Timmermansuit te zenden. Daardoor kreeg de PvdA de verkiezingswinst in de schoot geworpen, terwijl de SP zelf een enorm verlies leed.