Voorarrest verdachte Thijs H. verlengd met negentig dagen

Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Het onderzoek naar de dood van drie wandelaars is nog in volle gang.

Thijs H. wordt verdacht van de moord op drie wandelaars begin deze maand.
Thijs H. wordt verdacht van de moord op drie wandelaars begin deze maand. Foto Remko de Waal/ANP

Het voorarrest van Thijs H. is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bekendgemaakt. Volgens de Limburgse raadkamer “bestaan er ernstige bezwaren” tegen H. en is er voldoende bewijs voor de verdenking van betrokkenheid van H. bij de dood van drie wandelaars eerder deze maand.

H. wordt verdacht van het ombrengen van een 68-jarige man en een 63-jarige vrouw op de Brunssummerheide bij Heerlen op 7 mei en een 56-jarige vrouw in Den Haag drie dagen eerder. Het onderzoek naar de drie doden is nog in volle gang, aldus de rechtbank. Eerder deze maand oordeelde de rechter-commissaris in Roermond al dat H. naar het Pieter Baan Centrum in Almere moet voor observatie.

Thijs H. werd aangehouden nadat hij zich bij een ggz-kliniek had gemeld bij ggz-instelling in Maastricht en daaruit vervolgens tot twee maal toe vertrok. Waarom hij in de instelling zat, wilde justitie niet zeggen.