Negentien scholieren omgekomen bij brand India

Bij een brand in de Indiase stad zijn negentien scholieren omgekomen. Alle slachtoffers waren jonger dan twintig jaar.

De scholieren konden niet vluchten omdat ook het trappenhuis in brand stond.
De scholieren konden niet vluchten omdat ook het trappenhuis in brand stond. Foto EPA/STR

Zeker negentien scholieren zijn vrijdag omgekomen bij een grote brand in de Indiase havenstad Surat, in het westen van het land. Dat meldt persbureau AFP. De meeste slachtoffers zouden meisjes zijn. De brand brak uit in een groot pand, waar de jongeren op dat moment bijles volgden. Alle slachtoffers zijn jonger dan twintig jaar.

Volgens AFP stierven drie van de scholieren toen zij uit het gebouw sprongen om aan de vlammen te ontkomen. Er gaan beelden rond waarop te zien is hoe mensen op grote hoogte uit het raam hangen terwijl de vlammen uit het dak slaan. De zestien andere slachtoffers kwamen om het leven door het vuur zelf. Zij konden niet ontsnappen omdat het trappenhuis in brand stond, schrijft persbureau Reuters.

Lokale autoriteiten meldden aan AFP dat het vuur zich snel kon verspreiden via brandbaar materiaal in het dak van het pand. Branden komen met regelmaat voor in India, vanwege gebrekkige voorschriften en veiligheidscontroles.

Premier Narendra Modi zegt op Twitter geschokt te zijn door de „vuurtragedie in Surat”. Hij heeft de regering van deelstaat Gujarat opgedragen alle mogelijke hulp te bieden aan de slachtoffers van de brand.

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Extremely anguished by the fire tragedy in Surat. My thoughts are with bereaved families. May the injured recover quickly. Have asked the Gujarat Government and local authorities to provide all possible assistance to those affected.