Thuiskok

Harissa-asperge-omelet

Bowl with red Moroccan harissa and fresh red chili peppers on white background
Bowl with red Moroccan harissa and fresh red chili peppers on white background

Tot slot dit luxe ontbijtgerecht – ook lekker als lunch of licht diner – dat je in twintig minuten bereidt. Harissa is een pittige saus van pepers, tomaat, komijn, koriander en knoflook die vooral in Noord-Afrika veel gegeten wordt. U kunt de saus zelf maken – op internet staan diverse recepten – of kant-en-klaar kopen.

Snijd de asperges met een dunschiller of mandoline over de lengte in drie dikke slierten en zet in een natte doek opzij. Roer in een grote kom met een garde de room met de harissa los. Klop er kort de eieren door. Breng op smaak met zout en rasp er de nootmuskaat boven. Verwarm de olie in een (grote) brede koekenpan en leg er de aspergeslierten in.

Schenk er na een minuut het eimengsel bij en laat drie tot vier minuten stollen. Duw met een spatel een aantal keer de gestolde randen iets naar binnen terwijl je de pan beweegt, zodat het nog vloeibare ei langs de randen kan weglopen. Leg op een helft van de omelet het grootste deel van de plakjes feta, de munt en de tuinbonen. Vouw de omelet dicht. Verwarm nog een kleine minuut. Garneer de omelet met de kiemen en de sumak. Kruimel er de rest van de feta over.