In beeld

Theresa May vertrekt na drie jaar als premier van het Verenigd Koninkrijk

Over twee weken treedt May terug, heeft ze zojuist aangekondigd in een persconferentie. Drie jaar lang heeft ze geprobeerd vorm te geven aan het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

De Britse premier Theresa May arriveert in Brussel voor een EU-top op 23 juni 2017, precies een jaar na het Brexit-referendum. May werd in 2016 premier toen David Cameron was afgetreden na de uitslag van het Brexit-referendum.
Foto Francois Lenoir / Reuters
Op 26 april 2017 ontvangt Theresa May de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, op 10 Downing Street in Londen. Ze spreken elkaar voor het eerst sinds May eind maart artikel-50 in werking liet treden. Hiermee is het Verenigd Koninkrijk officieel begonnen met het uittreden uit de Europese Unie.
Foto Justin Tallis / AFP
Theresa May overlegt met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron in de wandelgangen tijdens een EU-top in Brussel in maart 2018.
Foto Geert vanden Wijngaert / EPA
De Canadese premier Justin Trudeau, voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en Theresa May houden de tijd in de gaten nadat ze op de foto zijn geweest tijdens de G7-top bijeenkomst in Canada.
Foto Neil Hall / EPA
Theresa May komt dansend op het nummer Dancing Queen van Abba het podium op tijdens het partijcongres in 2018.
Foto Oli Scarff / AFP
Minister-president Mark Rutte ontvangt Theresa May voor een werklunch op het Catshuis. Ze spreken onder meer de politieke en economische betrekkingen tussen de twee landen en het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.
Foto Koen van Weel / ANP
Theresa May en haar man Philip May wachten in juli 2018 op de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania. Ze dineren die avond op Blenheim Palace. Trump brengt voor het eerst een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk als president.
Foto Geoff Pugh / EPA
May en de Franse president Emmanuel Macron staan klaar om bloemen te leggen bij een herdenkingsmonument voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in Thiepval in Noord-Frankrijk. Het was vorig jaar honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.
Foto Ludovic Marin / EPA
May arriveert in Brussel voor een extra EU-top in april om te spreken over de Brexit.
Foto Olivier Hoslet / EPA
De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Amerikaanse president Donald Trump, de Britse premier Theresa May, de Italiaanse premier Paolo Gentiloni en de Franse president Emmanuel Macron tijdens een bijeenkomst van de G7 op Sicilië.
Foto Tiberio Barchielli / EPA
Theresa May heeft een jaar na de aanslag op de Westminster Bridge in Londen bloemen gelegd bij een gedenkplaats voor de slachtoffers. De 52-jarige Brit Khalid Masood reed op 22 maart 2017 in op voetgangers op de Westminster Bridge, begaf zich vervolgens naar het parlementsgebouw en stak een politieagent dood. In totaal kwamen vijf mensen om het leven en raakten meer dan veertig mensen gewond.
Foto Andy Rain / EPA
Theresa May spreekt op 6 juli 2018 kabinetsleden toe op Chequers, het buitenhuis van de premier.
Foto Joel Rouse/ AFP
Theresa May op bezoek bij de Canadese premier Justin Trudeau bij Parliament Hill in Ottawa in september 2018.
Foto Sean Kilpatrick / AP
Koningin Elizabeth ontvangt May in Buckingham Palace op 13 juli 2016 en nodigt haar uit om een nieuwe regering te vormen. David Cameron is vlak hiervoor afgetreden als premier. May is hiermee de tweede vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze beloofde zich in te zetten voor de gewone Britten en niet alleen voor de “geprivilegieerde enkelen”.
Foto Dominic Lipinski / EPA
Theresa May tijdens de Prime Minister's Questions, het Britse equivalent van het vragenuurtje op 22 mei. Haar positie was toen al wankel. Een partijgenoot die anoniem wilde blijven, sprak tegenover de BBC over een "afscheidsfeestje”.
Foto Mark Duffy / EPA
Theresa May arriveert voor een groepsfoto tijdens een EU-top in Oostenrijk in september 2018.
Foto Lisi Niesner / Reuters
Theresa May geeft een persconferentie bij 10 Downing Street na een aanslag op de London Bridge en bij Borough Market in juni 2017. Hierbij kwamen zeven mensen om het leven.
Foto Hannah McKay / Reuters
Theresa May heeft een verklaring afgegeven op 10 Downing Street op 20 maart. Ze zei "met grote spijt" dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie niet op 29 maart zou verlaten. Het was haar niet gelukt om de overeenkomst met de EU door het Britse parlement te krijgen.
Foto Jonathan Brady / AP
Vrijdag kondigde May haar vertrek als premier aan. Toen ze terugblikte op haar premierschap, sloeg Mays stem kort over: "Het is de grootste eer van mijn leven geweest om deze baan te mogen vervullen."
Foto Alastair Grant/AP