Theresa May stapt op

Foto Neil Hall / EPA

Theresa May heeft vandaag aangekondigd dat zij op vrijdag 7 juni haar rol als leider van de Conservatieve partij in het Verenigd Koninkrijk neerlegt, en daarmee zal aftreden als premier. Ze blijft als waarnemend premier aan tot er een opvolger is gevonden.„Ik heb er alles aan gedaan om het Lagerhuis te overtuigen mijn akkoord te steunen. Tot mijn grote spijt is dat niet gelukt. Ik heb het drie keer geprobeerd. Ik geloof nog steeds dat het de goede keuze was om door te zetten, ook al leek de kans van slagen klein. Maar het is mij nu duidelijk dat het in het belang van het land is dat een nieuwe minister-president hierin de leiding neemt.” Ze was de premier die beloofde het Brexit-monster te temmen, maar het wilde beest won. Ze werd geprezen om haar doorzettingsvermogen. Maar haar tijd in Downing Street werd een mislukking.