#Metoo

‘Weinstein treft met slachtoffers voorlopige miljoenenschikking’

Ex-filmproducent Harvey Weinstein heeft voor zeker 44 miljoen dollar geschikt met de vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik. Dat schrijft The Wall Street Journal. Persbureau AP schrijft ook dat er een schikking is getroffen, maar noemt geen bedragen. Weinstein zou hebben geschikt met de procureur-generaal in New York en bestuursleden van The Weinstein Company. Van de 44 miljoen zou zeker 30 miljoen naar de slachtoffers gaan. De overige 14 miljoen zou worden gebruikt om de juridische kosten te dekken die The Weinstein Company maakte. Er lopen meer dan 15 aanklachten van verkrachting en aanranding tegen Weinstein. De beschuldigingen waren de directe aanleiding voor de #MeToo-beweging, waarbij vrouwen zich massaal publiekelijk uitspraken over misbruik. (NRC)