Geen tweede seizoen voor Talpa’s 6 Inside

6 Inside wist sinds de lancering in januari niet genoeg kijkers te winnen. Het actualiteitenprogramma krijgt daarom geen tweede seizoen na de zomer.

Het presentatieduo Jan Versteegh en Albert Verlinde in het decor van het SBS6-programma 6 Inside.
Het presentatieduo Jan Versteegh en Albert Verlinde in het decor van het SBS6-programma 6 Inside. Foto Remko de Waal/ANP

SBS6-actualiteitenprogramma 6 Inside krijgt geen tweede seizoen. Het programma wist sinds de lancering in januari niet genoeg kijkers te winnen en zal na het einde van het eerste seizoen (28 juni) niet meer terugkeren. Dat meldt Talpa Network vrijdag in een persbericht.

6 Inside heeft volgens Marco Louwerens, televisie-directeur bij Talpa, „de tijd gekregen om zich te ontwikkelen, maar de kijker heeft het programma helaas niet omarmd [...] Achteraf gezien hebben we het programma in ons enthousiasme misschien te snel op de buis willen brengen”. Vanaf 1 juli zal tijdelijk een ander programma op het tijdvak van 6 Inside worden uitgezonden. Ook wordt gewerkt aan een nieuw programma voor in het najaar.

Begin 2019 werd 6 Inside gelanceerd als het nieuwe actualiteitenprogramma op de vroege avond, uitgezonden op werkdagen tussen 18.00 en 19.00 uur. Presentatoren Jan Versteegh en Albert Verlinde bespraken in het programma het dagelijkse nieuws over onder meer entertainment, sport en media met deskundigen - zogenoemde ‘insiders’.

Het programma moest onder meer concurreren met RTL Boulevard. De kijkcijfers bleven echter laag, en daalden zelfs een aantal keer onder de 100.000. Op de kritiek op het programma reageerde Verlinde in Jinek in maart nog: „We gaan gewoon vrolijk door.”

Met 6 Inside ging SBS6 de kijkstrijd aan met RTL Boulevard. Maar de overlap is fors