In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Ontboste stukken grond in het Amazonegebied, in het zuidoosten van Peru. In de gezamenlijke operatie 'Mercury' treden het Peruviaanse leger en politie al maanden op tegen de illegale goudwinning in de junglegebieden.
Foto Cris Bouroncle/AFP
Een jongen zoekt naar krabben en slangenkopvissen op de bodem van het grotendeels opgedroogde Chembarambakkammeer, in het zuidwesten van India. Het waterniveau is sinds de jaren 70 bijna niet zo laag geweest als nu - volgens lokale media beslaat het 1,3 procent van de totale capaciteit van het meer.
Foto Arun Sankar/AFP
Een schoonmaker probeert verf te verwijderen van de façade van het parlementsgebouw in Athene. Het gebouw in de Griekse hoofdstad werd eerder deze week door onbekenden beklad.
Foto Costas Baltas/Reuters
Witte doktersjassen op een straat in Asuncion, hoofdstad van Paraguay. De medici vragen president Mario Abdo Benítez een wet, die het mogelijk maakt voor artsen om na 25 jaar werk te pensioneren, niet te vetoën.
Foto Jorge Saenz/AP
Een herdenking in de Uruguayse hoofdstad Montevideo, genaamd De Mars van de Stilte, ter nagedachtenis aan mensen die vermist zijn gegaan tijdens het militaire dictatorschap van 1973 tot 1985.
Foto Pablo Porciuncula/AFP
De Eiffeltoren in Paris moest deze week tijdelijk worden ontruimd, vanwege een man die zonder toestemming en bescherming in de toren was geklommen.
Foto Francois Guillot/AFP
Een studente ondersteunt haar mede-eerstejaars tijdens het maken van een menselijke piramide om Herndon Monument bij de Amerikaanse Marineacademie in Annapolis, Maryland, te beklimmen.
Foto Kevin Lamargue/Reuters
Lori Lightfoot, in het gekleurde pak, kust haar echtgenote Amy Eshleman - dochter Vivian kijkt toe. Lightfood werd maandag ingezworen als burgemeester van Chicago: de 56ste burger die het ambt bekleedt, maar de eerst zwarte en openlijk homoseksuele vrouw.
Foto Kamil Krzaczynski/Reuters
Indonesische politiemensen van de mobiele brigade tijdens de massale protesten door aanhangers van presidentskandidaat Prabowo Subianto. Maandag werden verkiezingsuitslag gepresenteerd in hoofdstad Jakarta. Zittend president Joko Widodo werd herkozen voor zijn tweede termijn.
Foto Adi Weda/EPA
Demonstranten in het Tanah Abang-district in de Indonesische hoofstad Jakarta. Bij de rellen raakten vele tientallen mensen gewond en vielen zeker zes doden.
Foto Hafidz Mubarak/Reuters
De Indonesische politie passeert een zwaar beschadigde politiepost tijdens de uit de hand gelopen demonstraties in Jakarta.
Foto Galih Pradipta/Reuters
Een kunstwerk van de Chinese artiest Baidiucao van Tank Man, de onbekende man die tijdens de Tiananmenprotesten bij het Plein van de Hemelse Vrede in 1989 in Peking de weg versperde voor een colonne tanks. Het werk staat tentoongesteld in de Taiwanese hoofdstad Taipei.
Foto Sam Yeh/AFP
De uitvaart van vier ebola-slachtoffers in het noorden van de Democratische Republiek Congo werd onderbroken door lokale bewoners, die niet geloven dat de ebola-uitbraken echt zijn. Aanwezige gezondheidswerkers werden met stenen bekogeld.
Foto Hugh Kinsella/EPA
De rivier Thur in Zwitserland trad deze week uit zijn oevers na zware regenval in het oosten van het land.
Foto Gian Ehrenzeller/EPA
Zoutvelden in Han Khoi in het zuiden van Vietnam. De boeren staan al generaties lang voor zonsopgang op om het zout te verzamelen en te verkopen.
Foto Manan Vatsyayana/AFP
Onder toeziend oog van een waarnemer van de nationale kiescommissie van Malawi, hebben burgers zich in de rij gevoegd om hun stem uit te brengen. In het Afrikaanse land werden dinsdag verkiezingen gehouden. Deze foto is gemaakt in de hoofdstad Lilongwe.
Foto Gianluigi Guercia/AFP