Opinie

Alle tijd

Ik – met mijn 51 jaar al vroeg gezegend met een mooi diepgrijs kapsel – had onverwachts de luxe dat ik mij niet hoefde te haasten voor boodschappen. Alleen nog even een volkorenbrood voor de volgende dag halen. Na de hele dag als communicatieprofessional druk bezig te zijn geweest met alle eigentijdse communicatiemiddelen, stond ik ontspannen te wachten voor de kassa. Toen ik aan de beurt was, keek de caissière me wat meewarig aan en verzekerde ze me dat het met de handscanner uit de muur echt sneller zou gaan dan als ik in de rij bleef staan. Ik antwoordde met een brede glimlach dat ik de tijd had en dat ik menselijk contact zo gezellig vond. Ze greep bemoedigend mijn hand en verzekerde me: „Het is echt niet moeilijk.” Ik voelde me opeens stokoud.

Insturen via ik@nrc.nl